Πρακτική Άσκηση Τμήματος Προσχολικής Αγωγής Α.Τ.Ε.Ι. Αθήνας

 

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ  20  Α.Δ.Μ. (Υποχρεωτική).

Διδακτικές Μονάδες: 20. Φόρτος εργασίας: 30.
Τυπικό Εξάμηνο Διδασκαλίας: Η΄.
Επίπεδο μαθήματος: ΥποχρεωτικόΠροαπαιτούμενα : Πρέπει ο φοιτητής να έχει παρακολουθήσει επιτυχώς όλα τα μαθήματα ειδικότητας και ειδικότερα να μην χρωστάει εργαστηριακά μαθήματα που υλοποιούνται στο χώρο των Παιδικών Σταθμών εφόσον η πρακτική άσκηση και αυτή υλοποιείται  στον ίδιο χώρο (του Παιδικού Σταθμού) και δημιουργούνται προβλήματα με τη σύμβαση εργασίας ή διαφορετική αντιμετώπιση των φοιτητών.

ΣΚΟΠΟΣ:

Να αποκτήσουν οι φοιτητές εμπειρία στην εφαρμογή μεθόδων και γνώσεων που αφορούν στο μελλοντικό τους επάγγελμα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΣΚΗΣΗΣ (χωροχρονικό πλαίσιο):

Οι φοιτητές επιλέγουν και ασκούνται έξι μήνες σε χώρους μελλοντικής επαγγελματικής απασχόλησης τους. Η άσκηση των φοιτητών υλοποιείται υποχρεωτικά και σε χώρους όπου υπάρχουν βρέφη (τρεις μήνες) και σε χώρους όπου υπάρχουν νήπια (τρεις μήνες).Χώροι Πρακτικής Άσκησης Επαγγέλματος ορίζονται :- Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, οι χώροι που με υπουργική ανακοίνωση - ΦΕΚ χαρακτηρίζονται «Κέντρα Επαγγελματικής Πρακτικής Άσκησης» - Ιδιωτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, ΔΕΚΟ, ΟΕΕ κ.λ.π. - Βρεφοκομεία:ΜΗΤΕΡΑ κ.λ.π. Η άσκηση αποτελεί πραγματική «μύηση» στις συνθήκες εργασίας που θα αντιμετωπίσουν αργότερα, ακολουθώντας το ωράριο των εργαζομένων στους αντίστοιχους χώρους και αναλαμβάνοντας ευθύνες όμοιες με αυτές των εργαζομένων.

ΕΠΟΠΤΕΙΑ:

Οι φοιτητές εποπτεύονται από τον Υπεύθυνο Πρακτικής  Άσκησης που ορίζεται στο χώρο της άσκησης (απόφοιτο του τμήματος Βρεφονηπιοκομίας) σε συνεργασία με τα μέλη της τριμελούς Επιτροπής Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος.Επίσης τρεις καθορισμένες συναντήσεις στο τμήμα Προσχολικής Αγώγης που στοχεύουν και στην εποπτεία.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΤΡΥΦΑΙΝΗ
ΤΣΑΟΥΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΣΙΩΤΗ - ΓΟΛΦ ΚΑΡΕΝ

Επισκέπτες

Έχουμε 40 επισκέπτες συνδεδεμένους

Αίτηση Εγγραφής

Είσαι Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας ΤΕΙ;
Γίνε μέλος τώρα !

Αίτηση

ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ Social

ΠΑΣΥΒΝ Facebook ΠΑΣΥΒΝ Twitter ΠΑΣΥΒΝ YouTube