12ο Πανελλήνιο Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο Προσχολικής Αγωγής

Ευρετήριο Άρθρου
12ο Πανελλήνιο Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο Προσχολικής Αγωγής
Εισηγητής: Πετρογιάννης Κωνσταντίνος
Εισηγητής: Σαραβελάκης Κώστας
Εισηγητής: Μαλαπέρδας Κωνσταντίνος
Εισηγήτρια: Σχίζα Μελπομένη
Εισηγήτρια: Νικηταΐδου Ευφροσύνη
Εισηγητής: Κώστας Χρυσαφίδης
Εισηγητής: Δρ. Κάκουρος Ευθύμιος
Εισηγήτρια: Δρ. Κατερίνα Μανιαδάκη
Εισηγήτρια: Κάρολα Folle-Αλέπη
Εισηγητής: Καλιανιώτης Κωνσταντίνος
Εισηγήτρια: Γερμπανά Ειρήνη
Όλες οι Σελίδες

Δελτίο Τύπου

  Με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 12ου Πανελληνίου Μετεκπαιδευτικού Συνεδρίου Προσχολικής Αγωγής που πραγματοποιήθηκε στις 1 & 2 Δεκεμβρίου στην όμορφη πόλη της Καλαμάτας με θέμα:

«Η Συμβολή της σύγχρονης προσχολικής αγωγής στην υγιή ανάπτυξη της συμπεριφοράς των παιδιών»

.Αφίσα - 12ο Πανελλήνιο Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο Προσχολικής Αγωγής

  Το Συνέδριο διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βρεφονηπιαγωγών σε συνεργασία με το ΑΤΕΙ Καλαμάτας και τον Σύλλογο Εργαζομένων Δημοτικών και Κοινοτικών Παιδικών Και Βρεφικών Σταθμών Νομού Μεσσηνίας. Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Π.Ε. Μεσσηνίας.

  Την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξαν η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών Ευαγγελία Καλαϊτζή και η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δημοτικών και Κοινοτικών Παιδικών Και Βρεφικών Σταθμών Νομού Μεσσηνίας Κωνσταντίνα Ανδριανού.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΥΒΝ Λίτσα Καλαϊτζή κατά την έναρξη του Συνεδρίου παρουσιάζει τον μικρότερο Σύνεδρο, που συνοδευόταν από την μαμά του, την παιδαγωγό Ελεονόρα Παπαγεωργίου. Στο πρόσωπο της Ελεονόρας συμβολικά το ΔΣ του ΠΑΣΥΒΝ βράβευσε τους μάχιμους Παιδαγωγούς που σε εξαιρετικά δύσκολες συγκυρίες έδωσαν το πιο δυναμικό παρόν στο Συνέδριο.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΥΒΝ Λίτσα Καλαϊτζή κατά την έναρξη του Συνεδρίου παρουσιάζει τον μικρότερο
Σύνεδρο,που συνοδευόταν από την μαμά του, την παιδαγωγό Ελεονόρα Παπαγεωργίου.
Στο πρόσωπο της Ελεονόρας συμβολικά το ΔΣ του ΠΑΣΥΒΝ βράβευσε τους μάχιμους Παιδαγωγούς
που σε εξαιρετικά δύσκολες συγκυρίες έδωσαν το πιο δυναμικό παρόν στο Συνέδριο.

  Η Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ. αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο της Προσχολικής Αγωγής στην ανίχνευση, πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς των παιδιών και εξήρε τον ρόλο των παιδαγωγών οι οποίοι σε αντίξοες συνθήκες δίνουν το πιο δυναμικό παρόν στην πρώτη γραμμή της μάχης για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών. Η κυρία Ανδριανού τόνισε τη σημαντικότητα των συνεργασιών, ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της διαρκούς εκπαίδευσης των παιδαγωγών.

Γενική άποψη χώρου - 12ο Πανελλήνιο Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο Προσχολικής ΑγωγήςΓενική άποψη χώρου - 12ο Πανελλήνιο Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο Προσχολικής Αγωγής

  Στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου παραβρέθηκαν πολλοί επίσημοι και απεύθυναν χαιρετισμό από τους εμπλεκόμενους φορείς, ο Πρόεδρος του ΑΤΕΙ Καλαμάτας Ανδρέας Κανάκης και  ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς.

  Οι εισηγήσεις παρουσίασαν εξαιρετικό επιστημονικό ενδιαφέρον. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία της οργανωτικής επιτροπής καθώς 750 Σύνεδροι κατέκλυσαν τον συνεδριακό χώρο. Χρειάστηκε να γίνει ειδική διαρρύθμιση του χώρου προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα παρακολούθησης του Συνεδρίου σε εκατό εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από τα σχολεία της Καλαμάτας που προσήλθαν το Σάββατο στην έναρξη των εργασιών.

  Οι Σύνεδροι στην αξιολόγησή τους εξέφρασαν τα πιο ενθουσιώδη σχόλια για την επιλογή των εισηγητών, της θεματολογίας, του χώρου και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Ο Τοπικός Τύπος κάλυψε με πρωτοσέλιδα την μεγάλη επιστημονική διοργάνωση του ΠΑΣΥΒΝ και οι έγκριτοι καθηγητές των Πανεπιστημίων και των ΑΤΕΙ της χώρας που συμμετείχαν στο Συνέδριο συνεχάρησαν τον Σύνδεσμο για άλλη μια φορά, για την εξαιρετικά σημαντική επιστημονική του δραστηριότητα.

Στιβαχτά Ρούλα - Βράβευση  Μια από της πιο συγκινητικές στιγμές του Συνεδρίου στάθηκε η βράβευση της επί σειρά ετών Γραμματέως του Συνδέσμου Ρούλας Στοιβαχτά. Την τιμητική πλακέτα προσέφερε η Γενική Γραμματέας του ΠΑΣΥΒΝ Βάσω Προβατά. Η κυρία Στιβαχτά αναφέρθηκε σε ιδιαίτερες και ανθρώπινες στιγμές κατά την πολύχρονη συνεργασία της με τον Σύνδεσμο και καταχειροκροτήθηκε από τους συμμετέχοντες.Επισκέπτες

Έχουμε 14 επισκέπτες συνδεδεμένους

Αίτηση Εγγραφής

Είσαι Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας ΤΕΙ;
Γίνε μέλος τώρα !

Αίτηση

ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ Social

ΠΑΣΥΒΝ Facebook ΠΑΣΥΒΝ Twitter ΠΑΣΥΒΝ YouTube