28 Ιούλιος 2006

   Την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2006, στο ξενοδοχείο Corfu Chandris, έλαβε χώρα η πρώτη επιμορφωτική ημερίδα του Νομικού μας προσώπου στο νομό Κέρκυρας, ως συνέχεια προηγούμενων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται με επίκεντρο τα νήπιά μας. Απευθυνόταν τόσο σε παιδαγωγούς των Παιδικών Σταθμών όσο και σε γονείς.

   Η ημερίδα είχε θέμα «Όσα βασικά πρέπει να γνωρίζουν γονείς και παιδαγωγοί για τα παιδιά Προσχολικής Ηλικίας» και πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου και με την ενεργό συμμετοχή του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών ΤΕΙ και του Τμήματος Βρεφονηπιοκομίας του ΤΕΙ Ηπείρου, υπό την αιγίδα του Δήμου Φαιάκων.

   Η ημερίδα άνοιξε με το καλωσόρισμα του Προέδρου του Ν.Π. κυρίου Σταύρου Σαββανή. Στη συνέχεια μίλησε η κυρία Στρατούλα Μάντζιου, καθηγήτρια Αναπτυξιακής Ψυχολογίας, Ερευνήτριας και Προϊσταμένης του Τμήματος Βρεφονηπιοκομίας του ΤΕΙ Ηπείρου. Στην εισήγησή της αναφέρθηκε στις πρώιμες σχέσεις και στην ανάπτυξη του παιδιού.

   Αρωγός ιδιαίτερης σημασίας σε αυτή την ημερίδα υπήρξε η κυρία Βάσω Προβατά, Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών. Στην εισήγησή της με θέμα: «Η κοιλιά βγάζει το παιδί και η αγκαλιά τον άνθρωπο – Παιδικός Σταθμός μια μεγάλη αγκαλιά» ασχολήθηκε κυρίως με την ενεργό δράση των νηπίων στον Παιδικό Σταθμό, στις βιωματικές προσεγγίσεις των θεμάτων διδασκαλίας και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις παρεμβάσεις του ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ. γύρω από θέματα που αφορούν τα νήπια και τις παιδαγωγούς.

   Τέλος η ημερίδα έκλεισε με την εισήγηση της κυρίας Ελπίδας Αρώνη, Βρεφονηπιοκόμου και μέλους Δ.Σ. του Ν.Π. που είχε θέμα: «Η προσχολική αγωγή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σήμερα».

   Στην ημερίδα αυτή υπήρχε μεγάλη συμμετοχή παιδαγωγών από πολλούς Παιδικούς Σταθμούς της Κέρκυρας και το ενδιαφέρον ήταν καθολικό. Δόθηκε η ευκαιρία σε όλους, μέσω των σύγχρονων παιδαγωγικών μεθόδων, να επαναπροσδιορίσουν κάποιες έννοιες και «να δουν με άλλο μάτι» σημαντικά ζητήματα που αφορούν τα νήπιά μας.

   Μετά την επιτυχία αυτής της ημερίδας όλοι οι συμμετέχοντες ευχαρίστησαν τόσο τις εισηγήτριες όσο και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βρεφονηπιαγωγών ΤΕΙ για την άψογη συμμετοχή του και όλοι δεσμεύτηκαν για μια επόμενη συνεργασία στο μέλλον. Ευχαρίστησαν επίσης και τον Πρόεδρο του Ν.Π. για την καθοριστική συμβολή του.

Επισκέπτες

Έχουμε 31 επισκέπτες συνδεδεμένους

Αίτηση Εγγραφής

Είσαι Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας ΤΕΙ;
Γίνε μέλος τώρα !

Αίτηση

ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ Social

ΠΑΣΥΒΝ Facebook ΠΑΣΥΒΝ Twitter ΠΑΣΥΒΝ YouTube