18 Μάιος 2008

  Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών αποδέχθηκε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση της Προέδρου των Παιδικών Σταθμών Δήμου Ερμούπολης Σύρου κυρίας Άννας Βαφία για τη διοργάνωση επιμορφωτικού σεμιναρίου, κι έτσι στις 17 – 18 Μαϊου 2008 βρεθήκαμε στη Σύρο.

  Το 1ο επιμορφωτικό Σεμινάριο του Δήμου Ερμούπολης πραγματοποιήθηκε στο υπέροχο νεοκλασικό κτίριο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ερμούπολης. Την Οργάνωση είχε η Τοπική Ένωση Δήμου και Κοινοτήτων Νομού Κυκλάδων και την επιστημονική διοργάνωση και το συντονισμό ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών ΤΕΙ.

Τα θέματα που παρουσιάστηκαν στο σεμινάριο ήταν:

  • «Βασικές Αρχές Οργάνωσης Προγραμματισμού και Δράσης Βρεφικών και Νηπιακών Τμημάτων» με εισηγήτρια την κυρία  Αγνή Ζακοπούλου
  • «Εξοικείωση των νηπίων με το περιβάλλον τους (σχολείο-τάξη—γειτονιά) εισάγοντας τη χρήση της φωτογραφίας» με εισηγήτρια την κυρία Μαίρη Σκρούπη
  • «Θεατρικό παιχνίδι για μικρά και μεγάλα παιδιά» βιωματικό σεμινάριο με συντονίστρια την κυρία Ιωάννα Κυριακάκη
  • «Σχολές Γονέων» Βιωματικό σεμινάριο με την κυρία Κατερίνα Κοτσιφάκου


  Στο σεμινάριο παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο δήμαρχος Ερμούπολης κύριος Ιωάννης Δεκαβάλλας και η Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών κυρία Άννα Βαφία.

  Το σεμινάριο παρακολούθησε το παιδαγωγικό προσωπικό από τους  Παιδικούς Σταθμούς της Σύρου αλλά και από τα άλλα νησιά των Κυκλάδων που ταξίδεψαν στη Σύρο γι’ αυτό το σκοπό.  Όλοι οι συμμετέχοντες  έμειναν πολύ ικανοποιημένοι και εξέφρασαν την επιθυμία να επαναλαμβάνονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Επίσης τα μέλη του Δ.Σ. που παρευρέθηκαν, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους συναδέλφους για διάφορα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

  Συγχαίρουμε την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Κυκλάδων για τη διοργάνωση και ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Πρόεδρο των Παιδικών Σταθμών Ερμούπολης κυρία Βαφία για την πολύ ζεστή φιλοξενία και για το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνει για τον θεσμό της Προσχολικής Αγωγής. Στο σημείο αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τη Μαλβίνα Πάντου, μέλος του Συνδέσμου μας που υπηρετεί σε Παιδικό Σταθμό της Ερμούπολης, για την πρωτοβουλία της καθώς και για τη βοήθεια που μας παρείχε.

Επισκέπτες

Έχουμε 26 επισκέπτες συνδεδεμένους

Αίτηση Εγγραφής

Είσαι Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας ΤΕΙ;
Γίνε μέλος τώρα !

Αίτηση

ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ Social

ΠΑΣΥΒΝ Facebook ΠΑΣΥΒΝ Twitter ΠΑΣΥΒΝ YouTube