30 Μάρτιος 2008

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών κοντά στους παιδαγωγούς
των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Καβάλας.

  Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών συνεχίζοντας τη συνεργασία του με Δήμους ανά την Ελλάδα για την επιμόρφωση του προσωπικού των Παιδικών Σταθμών, στις 29-30 Μαρτίου 2008 είχε τη χαρά να βρεθεί στο Δήμο Καβάλας.

   Με μεγάλη επιτυχία οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Δήμου Καβάλας με τη στήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας, διοργάνωσαν το 1ο διήμερο επιμορφωτκό σεμινάριο για το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών με θέμα:

« Σύγχρονες προσεγγίσεις στο χώρο της παιδαγωγικής και της ψυχολογίας
σε πλαίσιο Προσχολικής Αγωγής ».

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών ΤΕΙ είχε  αναλάβει την επιστημονική διοργάνωση και το συντονισμό  του σεμιναρίου.

Τα θέματα που παρουσιάστηκαν ήταν τα εξής :

  • « Η ομαλή ένταξη των παιδιών προσχολικής ηλικίας από την οικογένεια στον Παιδικό Σταθμό » Ευαγγελία  Καλαιτζή.
  • « Βασικές αρχές οργάνωσης, προγραμματισμού και δράσης βρεφικών και νηπιακών τμημάτων » Αγνή  Ζακοπούλου.
  • « Αναπτυξιακές δυσκολίες σε παιδιά προσχολικής ηλικίας » Ευθύμιος  Κάκουρος.
  • « Παιδιά με προβλήματα συμπεριφοράς στον Παιδικό Σταθμό. Βασικές αρχές αντιμετώπισης » Κατερίνα Μανιαδάκη.
  • « Προγραμματισμός Βρεφικών Τμημάτων » Ε. Ρουφίδου.
  • « Συντροφιά με τα παραμύθια » Ετήσιο project σε νηπιακό τμήμα Ελένη Σαμίου.
  • « Εξοικείωση των νηπίων με το περιβάλλον τους (σχολείο – τάξη – γειτονιά) εισάγοντας τη χρήση της φωτογραφίας » Project Μαρία Σκρούπη.
  • « Η δανειστική Βιβλιοθήκη στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς – Μονοπάτια γνώσης, δημιουργίας, χαράς » Β. Μάτσα – Θολιώτη.
  • « Μουσικά, ρυθμικά και κινητικά παιχνίδια » Μαρία Κυνηγού.


   Όλοι όσοι παρευρέθησαν εξέφρασαν τα πιο ενθουσιώδη σχόλια  για τους εισηγητές και τα θέματα που αναπτύχθηκαν. Στο χαιρετισμό της η πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ. κα Καλαϊτζή συνεχάρη τους διοργανωτές για την άψογη διοργάνωση και εξέφρασε τη χαρά και την  περηφάνια του Συνδέσμου μας για τις σημαντικές πρωτοβουλίες και τις δραστηριότητες που αναπτύσσουν τα μέλη και οι φίλοι μας  στο Δήμο Καβάλας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών κα Δόμνα Ζησιάδου και στην εκπρόσωπο εργαζομένων κα Λία Κουλίζη. Ιδιαίτερη χαρά έδωσε η παρουσία της παλιάς αγαπημένης Καθηγήτριας Μουσικοκινητικής Αγωγής Κας Μαρίας Κυνηγού που με την αμείωτη αγάπη για τη μουσική και το παιδί μετέδωσε καινούργιες γνώσεις.

   Στο σεμινάριο παρευρέθησαν και απηύθηναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Καβάλας κος Κωνσταντίνος Σιμιτσής, η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δ.Σ κα Άννα Σπανδώνη και  ο Αντινομάρχης κος Βαφειάδης. Ιδιαίτερη εντύπωση μας προκάλεσε η πολύ καλή σχέση της Αντιδημάρχου και Προέδρου κυρίας Σπανδώνη με τους εργαζόμενους των Παιδικών Σταθμών.

   Τους σύνεδρους αποτέλεσαν εκτός από το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Καβάλας και πολλοί παιδαγωγοί από κοντινούς δήμους. Το βράδυ της πρώτης μέρας οι διοργανωτές παρέθεσαν δείπνο, στο οποίο οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν.

   Επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκε η ευκαιρία στα μέλη και τους φίλους του συνδέσμου μας να ενημερωθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας για τρέχοντα θέματα  του κλάδου καθώς και να ανταλλάξουν απόψεις.

Επισκέπτες

Έχουμε 27 επισκέπτες συνδεδεμένους

Αίτηση Εγγραφής

Είσαι Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας ΤΕΙ;
Γίνε μέλος τώρα !

Αίτηση

ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ Social

ΠΑΣΥΒΝ Facebook ΠΑΣΥΒΝ Twitter ΠΑΣΥΒΝ YouTube