Διαδικτυακό σεμινάριο ΠΑΣΥΒΝ - Προβλήματα ανάπτυξης και συμπεριφοράς στην προσχολική ηλικία

Διαδικτυακό Σεμινάριο
Με έγκριτους επιστήμονες και ακαδημαϊκούς

• Ο Γιώργος καθυστερεί στην ανάπτυξή του, πώς θα καταλάβω πότε θα πρέπει να απευθυνθώ σε ειδικό;
  • Η Άννα αργεί να μιλήσει, υπάρχει λόγος ανησυχίας;
  • Ο Κώστας είναι υπερβολικά ζωηρός και απρόσεχτος, υπάρχει περίπτωση να έχει ΔΕΠ-Υ;
  • Η Αγγελική είναι αδέξια, δεν της αρέσει να ζωγραφίζει ούτε να συμμετέχει σε κινητικές δραστηριότητες, πώς μπορώ να τη βοηθήσω;
  • O Νίκος είναι υπερβολικά συνεσταλμένος και προτιμά να παίζει μόνος του, αυτό είναι πρόβλημα ή θέμα χαρακτήρα;
  • Tι μπορώ να κάνω με τον Φώτη ο οποίος είναι προκλητικός, αντιδραστικός και αποδιοργανώνει ολόκληρο το τμήμα του;
  • Έχει γίνει της μόδας να τρέχουμε τα παιδιά στους ειδικούς, μήπως έτσι τα στιγματίζουμε;
  • Θέλω να απευθυνθώ σε έναν ειδικό αλλά δεν ξέρω ποια ειδικότητα να αναζητήσω.
  • Με ποιον τρόπο να πω στη μαμά της Φωτεινής ότι θα ήταν καλό να επισκεφτεί κάποιον ειδικό για αναπτυξιακή αξιολόγηση χωρίς να με παρεξηγήσει;

Αυτές και πολλές άλλες παρόμοιες ερωτήσεις θα συζητηθούν στο διαδικτυακό σεμινάριο για παιδαγωγούς – εκπαιδευτικούς, φοιτητές και γονείς που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών σε συνεργασία με καθηγητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Το σεμινάριο αυτό θα πραγματοποιηθεί την 15 Μαΐου 2021 στις 18:00 μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Zoom. Απευθύνεται σε γονείς και παιδαγωγούς παιδιών προσχολικής ηλικίας με στόχο την ενημέρωσή τους για τα προβλήματα ανάπτυξης και συμπεριφοράς που μπορεί να αντιμετωπίζουν τα παιδιά αυτής της ηλικίας και την ευαισθητοποίησή τους στην έγκαιρη ανίχνευση και διαχείριση των προβλημάτων αυτών.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν τις ερωτήσεις τους στους ομιλητές και να συνομιλήσουν μαζί τους στο πλαίσιο της θεματολογίας του σεμιναρίου. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Για την πραγματοποίηση του σεμιναρίου, συμμετέχουν αφιλοκερδώς τρεις διακεκριμένοι επιστήμονες και ακαδημαϊκοί στον χώρο της ψυχοπαθολογίας παιδιών και εφήβων.
Η Xριστίνα Παπαηλιού, Καθηγήτρια αναπτυξιακής ψυχοπαθολογίας, Πρόεδρος του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα: «Ανίχνευση νευροαναπτυξιακών διαταραχών στη βρεφική και νηπιακή ηλικία»

Η Κατερίνα Μανιαδάκη, Καθηγήτρια αναπτυξιακής ψυχοπαθολογίας, Αναπλ. Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα: «Η ιστορία ενός υπερκινητικού, παρορμητικού και απρόσεχτου παιδιού στον παιδικό σταθμό».

Στον ρόλο του συντονιστή-συζητητή θα είναι ο Ευθύμιος Κάκουρος, ομότιμος καθηγητής ψυχολογίας o οποίος διατέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Για τη συμμετοχή σας στο σεμινάριο απαιτείται η καταβολή του συμβολικού ποσού των 20,00 ευρώ.

Διαδικασία συμμετοχής:

1. Συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής το αργότερο μέχρι 13/05/2021
  2. Έως τις 13/05/2021 το αργότερο πρέπει να έχετε ολοκληρώσει την κατάθεση των 20,00€. Στην τραπεζική κατάθεση θα πρέπει να αναγράψετε με ευκρίνεια και με κεφαλαία γράμματα το ονοματεπώνυμο σας στο καταθετήριο, το οποίο πρέπει να αποστείλετε με Viber ( 6970589800 ) ή με Email ( [email protected] )
    Τρόπος Πληρωμής: Τράπεζα Πειραιώς | Αρ.Λογ.: 6446030020286 || IBAN: GR0801714460006446030020286
  3. Την Παρασκευή 14/05/2021 θα σας αποσταλεί στο email σας ο σχετικός σύνδεσμος, με τα στοιχεία σύνδεσης στην εφαρμογή Zoom.

Επισκέπτες

Έχουμε 39 επισκέπτες συνδεδεμένους