Σας κοινοποιούμε προς ενημέρωσή σας, έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου Εσωτερικών με Αριθμ. Πρωτ.: ΔΙΔΑΔ/Φ.69/108/οικ.7874 με θέμα: «Επείγοντα μέτρα για την πρόληψη και την προστασία από τον κορωνοϊό».

Στο σχετικό έγγραφο διευκρινίζονται θέματα που αφορούν την άδεια ειδικού σκοπού, το μειωμένο ωράριο απασχόλησης και άλλα ζητήματα.

Επισημαίνουμε το γεγονός ότι η άδεια ειδικού σκοπού ΔΕΝ υπάγεται στην διακριτική ευχέρεια της Δημοτικής Αρχής ή του Εργοδότη, αλλά αποτελεί υποχρέωσή του να την χορηγήσει στον αιτούντα υπάλληλο. Διευκρινίζουμε ότι ειδικά για τους εργαζόμενους των Παιδικών Σταθμών, για κάθε 4 μέρες άδειας ειδικού σκοπού, οι τρεις μέρες σύμφωνα με την Νομοθεσία δίδονται από τον Εργοδότη ή την Δημόσια Υπηρεσία και η μια από την δεκαήμερη άδεια (που θεωρείται με βάση τον Νόμο ΚΑΝΟΝΙΚΗ) και την λαμβάνουν οι εργαζόμενοι των Παιδικών Σταθμών λόγω του γεγονότος ότι δεν προσέρχονται στην εργασία τους κατά την διάρκεια του μήνα που οι Παιδικοί Σταθμοί παραμένουν κλειστοί.

Επισκέπτες

Έχουμε 8 επισκέπτες συνδεδεμένους

Αίτηση Εγγραφής

Είσαι Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας ΤΕΙ;
Γίνε μέλος τώρα !

Αίτηση

ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ Social

ΠΑΣΥΒΝ Facebook ΠΑΣΥΒΝ Twitter ΠΑΣΥΒΝ YouTube