Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου 11/03/20 | Ασάφειες για τους Παιδικούς Σταθμούς

Σας κοινοποιούμε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε στις 11 Μαρτίου 2020, Τεύχος 1ο, Αρ. Φύλλου 55 με θέμα: «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του.»

Με την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, μεταξύ άλλων, ρυθμίζονται θέματα που αφορούν την λειτουργία των Ο.Τ.Α. Υπάρχουν μεγάλες ασάφειες που αφορούν τους Παιδικούς Σταθμούς και το Παιδαγωγικό Προσωπικό που υπηρετεί σε αυτούς, καθώς οι δομές δεν υπάγονται στις Διοικητικές Υπηρεσίες και το έργο των Παιδαγωγών είναι αυστηρά εξειδικευμένο.

Ασάφειες υπάρχουν επίσης ως προς την χρήση άδειας ειδικού σκοπού, καθώς οι εργαζόμενοι των Παιδικών Σταθμών δεν λαμβάνουν κανονική άδεια, αλλά δεν εργάζονται κατά τον μήνα που οι Παιδικοί Σταθμοί παραμένουν κλειστοί.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών απέστειλε εξαιρετικά επείγον έγγραφο προς τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Υπουργό Υγείας προκειμένου να αποσαφηνιστούν και να διευκρινιστούν επιμέρους ζητήματα που αφορούν το ευαίσθητο κομμάτι των Παιδικών Σταθμών και τους Παιδαγωγούς Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που υπηρετούν σε αυτούς.

Επισκέπτες

Έχουμε 25 επισκέπτες συνδεδεμένους

Αίτηση Εγγραφής

Είσαι Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας ΤΕΙ;
Γίνε μέλος τώρα !

Αίτηση

ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ Social

ΠΑΣΥΒΝ Facebook ΠΑΣΥΒΝ Twitter ΠΑΣΥΒΝ YouTube