Ο ΠΑΣΥΒΝ στον αγώνα για την ισοτιμία των πτυχίων

Ο ΠΑΣΥΒΝ, στην πρώτη γραμμή του αγώνα, ενώνει τις δυνάμεις του με όλους τους Συλλόγους των αποφοίτων ΑΤΕΙ για την ισοτιμία των πτυχίων με τα Πανεπιστημιακά πτυχία των Τμημάτων μας μετά την μετεξέλιξή τους και την ένταξή τους στην Πανεπιστημιακή Ακαδημαϊκή Κοινότητα.

Την Κυριακή 25/11/2018, στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των αποφοίτων ΑΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, με κεντρικό θέμα συζήτησης την ισοτιμία και εξομοίωση των πτυχίων με τα αντίστοιχα των Πανεπιστημιακών τμημάτων μας, αρχής γενομένης με τους αποφοίτους των ΑΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, οι σχολές των οποίων εντάχθηκαν στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Ομόφωνα αποφασίσαμε να γίνουν όλες οι ενέργειες, θεσμικές και δικαστικές, στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά δικαστήρια, ώστε η ισοτιμία να δοθεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για όλους τους αποφοίτους των ΑΤΕΙ, δεδομένου ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα μας είναι ενιαία και δεν μπορεί να διαχωρίζεται ακαδημαϊκά και επαγγελματικά.

Έχουμε την πεποίθηση ότι η συλλογική δράση προς τον κοινό στόχο, που είναι η απάλειψη διακρίσεων και ανισοτήτων μεταξύ αποφοίτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, θα έχει ουσιαστικά και άμεσα αποτελέσματα. Οι εξελίξεις που αφορούν τα ΑΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, θα συμπαρασύρουν και τους αποφοίτους των αντίστοιχων τμημάτων της υπόλοιπης χώρας, στα πλαίσια του συνταγματικού δικαιώματος της ίσης και δίκαιης αντιμετώπισης.

Το Δ.Σ του ΠΑΣΥΒΝ, Θα σας ενημερώνει για κάθε νέα εξέλιξη.

Επισκέπτες

Έχουμε 25 επισκέπτες συνδεδεμένους

Αίτηση Εγγραφής

Είσαι Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας ΤΕΙ;
Γίνε μέλος τώρα !

Αίτηση

ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ Social

ΠΑΣΥΒΝ Facebook ΠΑΣΥΒΝ Twitter ΠΑΣΥΒΝ YouTube