ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ. συναντήθηκε με την Γενική Γραμματέα Ισότητας Φύλων, του Υπουργείου Εσωτερικών κυρία Φωτεινή Κούβελα στα πλαίσια της προώθησης και επίλυσης θεμάτων που αφορούν τις εργαζόμενες γυναίκες Παιδαγωγούς, τους Παιδικούς Σταθμούς και τα παιδιά.

 Συνάντηση του ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ. με την Γενική Γραμματέα Ισότητας Φύλων κα Φωτεινή Κούβελα

Στην Συνάντηση τέθηκαν ζητήματα που απασχολούν την συμβασιούχες μητέρες παιδαγωγούς που εργάζονται στον χώρο των Παιδικών Σταθμών σχετικά με την προστασία της μητρότητας, θέματα που αφορούν τον ρόλο των Παιδικών Σταθμών στην αντιμετώπιση στερεοτύπων και διακρίσεων, καθώς επίσης και ζητήματα που θέτουν σύλλογοι γονέων και φορούν την αναγκαιότητα υποστήριξης του σημαντικού έργου των Παιδαγωγών από ειδικούς επιστήμονες όπως ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς κλπ.

Η συνάντηση ήταν εξαιρετικά ουσιαστική και γόνιμη και η Γενική Γραμματέας Ισότητας κα Φωτεινή Κούβελα δήλωσε ότι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της θα συμβάλει για την προώθηση και επίλυση των καίριων ζητημάτων που τέθηκαν κατά την συνάντηση.

Τέλος, ενημέρωσε το Δ.Σ. του ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ. ότι σε λίγες ημέρες το Υπουργείο Εσωτερικών θα εισάγει στην Βουλή το νέο Νομοσχέδιο για την Ισότητα των Φύλων, με το οποίο ενισχύεται το Νομικό πλαίσιο ενάντια στις διακρίσεις με βάση το φύλο, σε όλους τους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας, ενώ παράλληλα προβλέπει μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ.

Επισκέπτες

Έχουμε 19 επισκέπτες συνδεδεμένους

Αίτηση Εγγραφής

Είσαι Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας ΤΕΙ;
Γίνε μέλος τώρα !

Αίτηση

ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ Social

ΠΑΣΥΒΝ Facebook ΠΑΣΥΒΝ Twitter ΠΑΣΥΒΝ YouTube