ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις τελευταίες μέρες και εν όψει των εγγραφών των παιδιών βρεφικής και προνηπιακής ηλικίας στους Παιδικούς Σταθμούς, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών έγιναν αποδέκτες πληθώρας τηλεφωνημάτων από γονείς, οι οποίοι αναστατωμένοι μας γνωστοποίησαν, ότι συγκεκριμένοι κύκλοι ενημερώνουν τους γονείς ότι τα παιδιά ηλικίας 4 έως 5 ετών απαγορεύεται να εγγραφούν στους Παιδικούς Σταθμούς της χώρας και πρέπει να εγγραφούν υποχρεωτικά στα Νηπιαγωγεία.

Οι ψευδείς και εσκεμμένες διαδόσεις έχουν δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στους γονείς, οι οποίοι επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στους Παιδικούς Σταθμούς και πολλοί εξ αυτών είναι δικαιούχοι και χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Εναρμόνιση της Οικογενειακής με την Επαγγελματική Ζωή…». Το πρόγραμμα υλοποιείται στο χώρο τον Παιδικών Σταθμών με εμπλεκόμενους φορείς το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Εργασίας, τους Δήμους κτλ.

Κάνουμε γνωστό με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, ότι οι Παιδικοί Σταθμοί όλης της επικράτειας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, εγγράφουν και φιλοξενούν παιδιά προνηπιακής ηλικίας.

Όσον αφορά αυτούς που για ιδιοτελή συμφέροντα, παίζουν με την αγωνία των γονέων, επισημαίνουμε και υπενθυμίζουμε ότι η διασπορά ψευδών ειδήσεων τιμωρείται από τον νόμο.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών επιφυλάσσονται να υποβάλουν σχετική αναφορά ενώπιον του εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών.

Καλούμε τους γονείς να συνεχίσουν να εμπιστεύονται και να εγγράφουν τα παιδιά τους στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, οι οποίοι παρέχουν Προσχολική Αγωγή, Εκπαίδευση και Φροντίδα, στα παιδιά Βρεφικής και προνηπιακής ηλικίας, σύμφωνα με τις σύγχρονες αρχές της Παιδαγωγικής και της Ψυχολογίας.

Από το γραφείο τύπου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και το γραφείο τύπου του ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ.

 

Για να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ

Επισκέπτες

Έχουμε 13 επισκέπτες συνδεδεμένους

Αίτηση Εγγραφής

Είσαι Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας ΤΕΙ;
Γίνε μέλος τώρα !

Αίτηση

ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ Social

ΠΑΣΥΒΝ Facebook ΠΑΣΥΒΝ Twitter ΠΑΣΥΒΝ YouTube