Αγαπητοί Συνάδελφοι,

  Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση σας ενημερώνουμε ότι, σήμερα Σάββατο 20/2/2016 η Βουλή των Ελλήνων, ψήφισε την επαναφορά του εξαώρου εργασίας στο παιδαγωγικό προσωπικό των παιδικών σταθμών.

  Ειδικότερα ψηφίστηκε το νομοσχέδιο: “Μέτρα για την Επιτάχυνση του Κυβερνητικού Έργου και άλλες Διατάξεις» στο οποίο στο άρθρο 8 παρ2β, αναφέρεται: «Η παρ.1 του άρθρου μόνου του π.δ 588/1988(Α 284) επανέρχεται σε ισχύ»

  Αναμφίβολα η σημερινή μέρα αποτελεί ιστορικό σταθμό για τον κλάδο των μάχιμων παιδαγωγών της χώρας μας καθώς η κατάργηση του απάνθρωπου οχταώρου εργασίας συμβάλλει στην αποκατάσταση του εξαιρετικά σημαντικού παιδαγωγικού έργου και ρόλου των παιδικών σταθμών και των παιδαγωγών.

  Ένας πολύχρονος, επίμονος και επιστημονικά τεκμηριωμένος συλλογικός αγώνας του κλάδου δικαιώνεται!

  Το Δ.Σ του ΠΑΣΥΒΝ όλο αυτό το διάστημα προσηλωμένο στο στόχο του, κατάφερε να αντιμετωπίσει με εξαιρετική επιτυχία και αποτελεσματικότητα ανυπέρβλητα εμπόδια και δυσκολίες οι οποίες εμφανίζονταν κάθε φορά που φτάναμε στο τέλος!

  Το Δ.Σ του ΠΑΣΥΒΝ εκφράζει την ικανοποίησή του για τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, η οποία αποδεικνύει, ότι αναγνωρίζεται επιτέλους στην πράξη και όχι στα λόγια, ο τρόπος με τον οποίο οφείλει να αντιμετωπίζει η πολιτεία τους λειτουργούς της προσχολικής αγωγής σε έναν ευαίσθητο και νευραλγικό τομέα , με ιδιαίτερο παιδαγωγικό και κοινωνικό συμβολισμό.

  Σύμφωνα με τη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία, οι εργασιακές συνθήκες αποτελούν έναν από τους παράγοντες διασφάλισης της ποιότητας στην προσχολική αγωγή.

  Με αναπτερωμένες τις ελπίδες και το ηθικό, δυναμικά και συλλογικά θα συνεχίσουμε τον αγώνα, για τη διασφάλιση ενός συνολικού πλαισίου ποιότητας που θα έχει σαν προϋποθέσεις, την ενιαία προσχολική αγωγή και εκπαίδευση ,την ενιαία και πανεπιστημιακού επιπέδου εκπαίδευση των παιδαγωγών, την κατάργηση των συμβάσεων εργασίας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την επαρκή χρηματοδότηση για την κάλυψη όλων των αναγκών.

  Η εφαρμογή του εξαώρου στους εργασιακούς μας χώρους θα αρχίσει αμέσως μετά τη δημοσίευση του νόμου σε ΦΕΚ. Ήδη ο ΠΑΣΥΒΝ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επισπευτεί αυτή η διαδικασία.

  Αγαπητοί Συνάδελφοι, στη λογική των ανάλγητων πολιτικών και της λογικής του παραλόγου, που εξουθένωσαν ψυχολογικά και σωματικά τον κλάδο, ΕΜΕΙΣ απαντήσαμε με τα όνειρά μας και το συλλογικό μας αγώνα.

ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Το Δ.Σ του ΠΑΣΥΒΝ

Επισκέπτες

Έχουμε 16 επισκέπτες συνδεδεμένους

Αίτηση Εγγραφής

Είσαι Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας ΤΕΙ;
Γίνε μέλος τώρα !

Αίτηση

ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ Social

ΠΑΣΥΒΝ Facebook ΠΑΣΥΒΝ Twitter ΠΑΣΥΒΝ YouTube