Αγαπητοί Συνάδελφοι,

   Η κυβέρνηση τηρώντας την δέσμευσή της για επαναφορά στην βουλή των Ελλήνων του σ/ν του «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», την Τετάρτη στις 15.00 στην Αίθουσα Γερουσίας εισάγεται προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της βουλής (3η συνεδρίαση) το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης.

  Αυτό σημαίνει οτι η διαδικασία της συζήτησης του νομοσχεδίου δεν θα γίνει εξ αρχής αλλά θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε πριν τις γιορτές. Υπενθυμίζουμε οτι είχε πραγματοποιηθεί η πρώτη ανάγνωση και η ακρόαση των φορέων, μεταξύ των οποίων παραβρέθηκε στην βουλή και τοποθετήθηκε επι του θέματος ο Γενικός Γραμματέας του συνδέσμου μας εκπροσωπώντας τον ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ.

  Μέσα στο νομοσχέδιο συμπεριλαμβάνεται στο άρθρο 14 παράγραφος 2 η διάταξη που αφορά την επαναφορά του 6ωρου εργασίας στο παιδαγωγικό προσωπικό των Παιδικών Σταθμών.

  Όπως σας είχαμε ενημερώσει στις συναντήσεις του διοικητικού συμβουλίου του ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κύριο Γιάννη Μπαλάφα και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κύριο Κώστα Πουλάκη, μετά την απόσυρση του Νομοσχεδίου από την Βουλή, λάβαμε την διαβεβαίωση οτι η Κυβέρνηση εμμένει στην θέση της για την επαναφορά του 6ωρου και την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος του ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ.και ότι το Νομοσχέδιο θα επανεισαχθεί στην Βουλή και θα συμπεριλαμβάνει το 6ωρο εργασίας μας.

  Στο νομοσχέδιο συμπεριλαμβάνονται ρυθμίσεις που εκτός από το 6ωρο εργασίας προβλέπουν διατάξεις για τους ανασφάλιστους, για τους εργαζόμενους στα κοινωφελή, δυνατότητα παραχώρησης δημοτικών οικοπέδων σε αστέγους και οικονομικά αδύναμους, για το δικαίωμα στην αποτέφρωση, για την "Αντισταθμιστική Εκπαίδευση" (και στους κρατούμενους), αποποινικοποίηση των μαθητικών καταλήψεων, για τις εργολαβίες καθαριότητας σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, κτλ

   Τέλος συνάδελφοι εκφράζουμε την έκπληξη και την οργή όχι μόνο του συνδέσμου μας αλλά και όλων των παιδαγωγών της χώρας διότι πληροφορηθήκαμε ότι στις 5/2/2016 απεστάλει έγγραφο από «κάποιους» στο Υπ. Εσωτερικών με το οποίο αιτούνται, η επαναφορά του εξαώρου να μπει σε νέο νομοσχέδιο του Υπ. Εσωτερικών και ειδικότερα στο νομοσχέδιο «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης…».

   Η ενέργεια αυτή αποδεικνύει ότι οι αιτούντες όχι μόνο δεν παρακολουθούν τον αγώνα του κλάδου και το σημείο που έχει αυτός φτάσει αλλά ότι είναι και εξαιρετικά επικίνδυνοι καθώς τα αλλοπρόσαλλα αιτήματα δημιουργούν σύγχυση και ελλοχεύουν τον κίνδυνο τελικά η ρύθμιση να μην συμπεριληφθεί πουθενά. Στέλνουμε σαφές μήνυμα. Αφού δεν συμμετέχουν στους αγώνες, αφού δεν έχουν καμία επαφή με τα Υπουργεία, αφού εξαντλούν τη συνδικαλιστική τους δράση αποκλειστικά και μόνο στο να γράφουν υπομνήματα αν μη τι άλλο να μην παρεμβαίνουν στις διεκδικήσεις του ΠΑΣΥΒΝ και όλου του κλάδου θέτοντας σε κίνδυνο την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων.

Δηλώνουμε το πιο αγωνιστικό παρόν και θα σας ενημερώνουμε όπως πάντα για κάθε εξέλιξη.

Το Δ.Σ του ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ.

Επισκέπτες

Έχουμε 25 επισκέπτες συνδεδεμένους

Αίτηση Εγγραφής

Είσαι Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας ΤΕΙ;
Γίνε μέλος τώρα !

Αίτηση

ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ Social

ΠΑΣΥΒΝ Facebook ΠΑΣΥΒΝ Twitter ΠΑΣΥΒΝ YouTube