Αγαπητοί Συνάδελφοι,

  Το Νομοσχέδιο «Μέτρα Για Την Επιτάχυνση Του Κυβερνητικού Έργου Και Άλλες Διατάξεις», στο οποίο στο άρθρο 14 προβλέπεται η επαναφορά του εξαώρου, στις 16/12/15 εισήχθη για παρουσίαση και πρώτη ανάγνωση στην αρμόδια Διακομματική Επιτροπή της Βουλής, στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.

  Σήμερα 17/12/2015, στις 10:00 συνεδρίασε η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για την τελική έγκριση του Νομοσχεδίου.

  Στην συζήτηση της Επιτροπής της Βουλής προσκλήθηκε επισήμως ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών (ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ) προκειμένου να εκφράσει τις απόψεις του επί του συγκεκριμένου άρθρου.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας εκπροσώπησαν ο Γεν. Γραμματέας Αθανάσιος Δημούδης και το μέλος του Δ.Σ. Πιπίνα Κουνέλη.

  Αξίζει να σημειώσουμε ότι μεταξύ των φορέων που είχαν προσκληθεί ήταν και η ΚΕΔΕ με εκπρόσωπο τον κύριο Πατούλη.

  Κατά την τοποθέτησή του επί του άρθρου 14, ο κύριος Πατούλης ανέφερε, ότι η ΚΕΔΕ διαφωνεί με την επαναφορά του 6ωρου καθώς τα προβλήματα που υπάρχουν στους Παιδικούς Σταθμούς, όπως οι ελλείψεις προσωπικού, θα δημιουργήσουν προβλήματα στην λειτουργία τους.

  Ο Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου μας εκ μέρους του ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ. , χαιρέτησε την Νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης η οποία όπως τόνισε, εναρμονίζεται πλήρως με τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα και θα συντελέσει στην αναβάθμιση της ποιότητας παροχών προς το παιδί και την οικογένεια.

  Επίσης τεκμηρίωσε το φαινόμενο της επαγγελματικής εξουθένωσης των παιδαγωγών (burn out) και τόνισε ότι η εφαρμογή του 6ωρου θα διασφαλίσει το παιδαγωγικό χαρακτήρα των Παιδικών Σταθμών  και δεν θα δυσχεράνει την λειτουργία τους καθώς το ωράριο του παιδαγωγικού προσωπικού είναι κυλιόμενο.

  Στο τέλος της συνεδρίασης  κατέθεσε στην επιτροπή την επιστημονική τεκμηρίωση του θέματος καθώς επίσης την ενυπόγραφη στήριξη πληθώρας Πανεπιστημιακών, Βουλευτών και Δημάρχων στο δίκαιο αίτημα του Κλάδου.

Αγαπητοί συνάδελφοι ,

  Επισημαίνουμε ότι από την συζήτηση του νομοσχεδίου στις επιτροπές αποσύρθηκε η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου είναι φωτογραφικές και ρουσφέτια !

  Το Δ.Σ του ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ εκφράζει την λύπη και την αγανάκτηση του για την στάση της αντιπολίτευσης, η οποία επιμένει να στηρίζει τις απεχθείς διατάξεις που νομοθέτησε όταν ήταν κυβέρνηση και μεταξύ αυτών των διατάξεων ήταν και η καθιέρωση του απάνθρωπου οχταώρου εργασίας στον κλάδου μας!

  Παρά την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από τις επιτροπές η διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου συνεχίζεται απρόσκοπτα. Σύμφωνα με σημερινή πληροφόρησή μας, το Νομοσχέδιο θα κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση την Δευτέρα και η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί την Τρίτη.

  Μετά την ψήφισή του, το Νομοσχέδιο, αποστέλλεται στο Εθνικό Τυπογραφείο για να εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ. Μετά την δημοσιοποίηση του ΦΕΚ που θα αναρτήσουμε αμέσως στην ιστοσελίδα μας, αρχίζει η εφαρμογή του 6ωρου εργασίας στους χώρους δουλειάς μας.

  Εκφράζουμε πλέον την βεβαιότητα ότι η νέα χρονιά θα βρει τον Κλάδο σε νέες εργασιακές συνθήκες με επιλυμένο ένα από τα πάγια και δίκαια αιτήματά μας. Πάντως πλέον μόνο για την ιστορία αναμένουμε την στάση της αντιπολίτευσης κατά την ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.

Δίνουμε το πιο δυναμικό παρόν!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς του ΔΣ του ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ.

Επισκέπτες

Έχουμε 21 επισκέπτες συνδεδεμένους

Αίτηση Εγγραφής

Είσαι Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας ΤΕΙ;
Γίνε μέλος τώρα !

Αίτηση

ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ Social

ΠΑΣΥΒΝ Facebook ΠΑΣΥΒΝ Twitter ΠΑΣΥΒΝ YouTube