Η Διοίκηση του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, αφού τα προηγούμενα χρόνια εργάστηκε συστηματικά για την συρρίκνωση, την υποβάθμιση και την απαξίωση των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αθηναίων, τώρα πρωτοστατεί στην ολοσχερή κατάργηση του σκοπού λειτουργίας τους καθώς επίσης του δημόσιου και παιδαγωγικού τους χαρακτήρα.

  Με πρόσχημα και Δούρειο Ίππο, πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για αλλοδαπά και γηγενή παιδιά (ΕΣΠΑ) και με εμπλοκή ιδιωτικής εταιρείας, παρατείνει την λειτουργία των παιδικών σταθμών από 9 ώρες ημερησίως σε 12 και το ήδη απαράδεκτο ωράριο των παιδαγωγών από 8ωρο σε 11ωρο.

  Την στιγμή που οι παιδαγωγοί και οι γονείς των Παιδικών Σταθμών του ΔΒΑ είναι αντιμέτωποι με τα τραγικά προβλήματα που έχουν ως τελικούς αποδέκτες τα παιδιά (ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, πλήρη υποβάθμιση της σίτισης των παιδιών, εγκατάλειψη των κτηριακών εγκαταστάσεων), η Διοίκηση του Δ.Β.Α με έμμεσο τρόπο επιχειρεί να μετατρέψει τους Παιδικούς Σταθμούς σε αποθήκες ψυχών και τους εργαζόμενους παιδαγωγούς σε ανθρακωρύχους του μεσαίωνα.

  Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σ. Δανιηλίδης καθώς και οι Δήμαρχοι Νίκαιας-Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης , Πάτρας Κ. Πελετίδης, Ηρακλείου-Κρήτης Β. Λαμπρινός, Ιωαννίνων Θ. Μπέγκας και η ιδιωτική εταιρεία Ε.Α.Δ.Α.Π, η οποία έναντι αμοιβής έκανε τον οργανισμό των Παιδικών Σταθμών του ΔΒΑ, ο οποίος μέσα σε 6 μήνες τροποποιήθηκε λόγω ακαταλληλότητας.

  Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας σ την Διοίκηση του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών που είναι ο εμπνευστής και η υπεύθυνη για την εκτέλεση αυτού του «πιλοτικού προγράμματος», το οποίο σημειωτέον προτίθεται να επεκτείνει σε όλους τους Δήμους.

  Τώρα κατανοούμε τους λόγους για τους οποίους καταψήφισε το αίτημα του ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ για προσυπογραφή στην Πανελλαδική κινητοποίηση που είχαμε πραγματοποιήσει για την επαναφορά του 6ώρου εργασίας στους Παιδικούς Σταθμούς.

  Εκφράζουμε την απεριόριστη θλίψη μας  διότι υπεύθυνες του Προγράμματος είναι η κα Μ. Ηλιοπούλου ως πρώην Πρόεδρος και νυν Αντιπρόεδρος του ΔΒΑ και η κα Α. Ζακοπούλου ως μέλος του πρώην και του νυν ΔΣ του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών.

  Καλούμε όλους τους παιδαγωγούς  του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών και των άλλων Δήμων που θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα, να γυρίσουν την πλάτη και να δηλώσουν το πιο ηχηρό ΟΧΙ σε μια συμμετοχή που ακυρώνει κάθε διεκδίκηση για την επαναφορά του 6ωρου εργασίας καθώς επίσης και του Δημόσιου και Παιδαγωγικού ρόλου των Παιδικών Σταθμών.

Επισκέπτες

Έχουμε 24 επισκέπτες συνδεδεμένους

Αίτηση Εγγραφής

Είσαι Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας ΤΕΙ;
Γίνε μέλος τώρα !

Αίτηση

ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ Social

ΠΑΣΥΒΝ Facebook ΠΑΣΥΒΝ Twitter ΠΑΣΥΒΝ YouTube