Νενικήκαμεν: Το Υπουργείο Παιδείας έκανε δεκτό το αίτημα του ΠΑΣΥΒΝ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
  Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση σας ενημερώνουμε ότι οι πολύχρονοι, επίπονοι και επίμονοι αγώνες του Πανελληνίου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών ΤΕΙ, για ενιαία ονομασία (Τμήματα Προσχολικής Αγωγής) και των τριών Τμημάτων μας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ήπειρο ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ! ! !

  Στα πλαίσια του σχεδίου «Αθηνά» το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας, έδωσε μια ακόμη μεγάλη μάχη με συνέχεια, συνέπεια, μεθοδικότητα και επιμονή.

  Δεν εφησυχάσαμε, δεν αρκεστήκαμε σε υποσχέσεις, δεν θριαμβολογήσαμε, δεν θεωρήσαμε ότι το θέμα έχει διευθετηθεί. Συνεχίσαμε τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις μέχρι την τελευταία στιγμή !

  Μετά την δημοσιοποίηση του νέου μηχανογραφικού, σύμφωνα με το οποίο το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής παρέμεινε, αλλά εμφανιζόταν ως Τμήμα Βρεφονηπιοκομίας, εντείναμε τις προσπάθειες, συνεχίσαμε τις επαφές και τις πιέσεις με μοναδικά όπλα την επιστημονική τεκμηρίωση, την αξιοπρέπεια και την αγάπη και την εμπιστοσύνη όλου του κλάδου !

  Στις επαφές μας στο Υπουργείο Παιδείας, αναδείξαμε την επιστημονική αναγκαιότητα και προωθήσαμε το πάγιο αίτημα του κλάδου για ενιαία ονομασία όλων των αποφοίτων και των τριών Τμημάτων μας σε παιδαγωγούς Προσχολικής Ηλικίας.

  Σήμερα 4 Απριλίου 2013 στο Υπουργείο Παιδείας ο αρμόδιος για το σχέδιο «Αθηνά» κύριος Άγγελος Λάσκαρης, μας διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο έκανε δεκτό το αίτημα του Συνδέσμου μας και στο νέο μηχανογραφικό το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής ΤΕΙ Αθήνας, το Τμήμα Βρεφονηπιοκομίας ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και του Τμήμα Βρεφονηπιοκομίας ΤΕΙ Ηπείρου θα εμφανίζονται ως Τμήματα Προσχολικής Αγωγής !

  Αισθανόμαστε την ανάγκη, να εκφράσουμε τις πιο θερμές μας ευχαριστίες στον Υπουργό Παιδείας κύριο Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και ιδιαίτερα στον κύριο Άγγελο Λάσκαρη για την ευαισθησία την οποία επέδειξαν σε ένα ζήτημα μείζονος ηθικής σημασίας για τον κλάδο και ικανοποίησαν το αίτημά μας.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
  Αναμφίβολα οι εξελίξεις, σηματοδοτούν σημαντικό ιστορικό σταθμό για το παρόν και το μέλλον του κλάδου, ο οποίος πλέον ενιαία χωρίς διακρίσεις θα προχωρήσει σε νέες κατακτήσεις που θα εδραιώσουν ακόμη περισσότερο το παιδαγωγικό και επιστημονικό του προφίλ.

Με Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς

Η Πρόεδρος

Καλαϊτζή Ευαγγελία

Η Γραμματέας

Προβατά Βασιλική

Επισκέπτες

Έχουμε 22 επισκέπτες συνδεδεμένους

Αίτηση Εγγραφής

Είσαι Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας ΤΕΙ;
Γίνε μέλος τώρα !

Αίτηση

ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ Social

ΠΑΣΥΒΝ Facebook ΠΑΣΥΒΝ Twitter ΠΑΣΥΒΝ YouTube