Ανακοίνωση

 

Πανελλήνιος Σύνδεσμος
Βρεφονηπιαγωγών Τ.Ε.Ι.
Μάρνη 10, 104 33 Αθήνα
Τηλ: 2108239503
Φαξ:2108239573
email: [email protected]

Αθήνα, 18-03-2013

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι την Τρίτη 12/3/2013 μετά την δημοσίευση των κινητοποιήσεων για την Τετάρτη 13/3/2013 (4ωρη στάση εργασίας ΠΟΕ-ΟΤΑ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας ΠΑΣΥΒΝ) για τη διατήρηση του Τμήματος προσχολικής αγωγής χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας, κ. Δ. Νίνος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν τα κάτωθι:

«  Έπειτα από τις συντονισμένες προσπάθειες της Διοίκησης του Ιδρύματος και σε συνεργασία με την ηγεσία του ΥΠΑΙΘΠΑ, ικανοποιήθηκε το δίκαιο αίτημα του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής της ΣΕΥΠ να παραμείνει στο ΤΕΙ Αθήνας.
    Οι φήμες που σκόπιμα διαρρέουν καθώς άλλες ηχηρές δηλώσεις που γίνονται από διάφορους φορείς ουδεμία σχέση έχουν με τα πραγματικά γεγονότα και εξυπηρετούν προσωπικά συμφέροντα και συνδικαλιστικές επιδιώξεις.     »

Στην ανακοίνωση , έκανε λόγο για ΗΧΗΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ φορέων που εξυπηρετούν προσωπικά συμφέροντα και συνδικαλιστικές επιδιώξεις!!!!!!!

Μετά τα ανωτέρω,
καλούμε για άλλη μια φορά, τον πρόεδρο του ΤΕΙ Αθήνας, σε συνέχεια της έκκλησης που του απευθύναμε την Τρίτη 12/3/2013, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του,

να ανακαλέσει την ΗΧΗΡΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ πρόταση προς το Υπουργείο Παιδείας , στις 8/3/2013 με την οποία προτείνεται η διατήρηση του τμήματος προσχολικής αγωγής και κρίνεται σκόπιμη η μετονομασία του , σε τμήμα Βρεφονηπιοκομίας. !

Επισημαίνουμε ότι, ο δημόσιος και παιδαγωγικός χαρακτήρας των παιδικών σταθμών, τα επαγγελματικά δικαιώματα ΠΔ 523 /1991 και η διασφάλιση του παιδαγωγικού προφίλ του κλάδου, που συναρτάται άμεσα με την υπάρχουσα ονομασία του Τμήματος, αποτελούν μείζονα ζητήματα για τους επαγγελματίες παιδαγωγούς της χώρας μας, για τα οποία έχουν δοθεί πολύχρονοι και επίμονοι αγώνες μέσα από τα επιστημονικά και τα συνδικαλιστικά τους όργανα.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε το Υπουργείο Παιδείας να αγνοήσει την πρόταση που υποβλήθηκε αυθαίρετα καθώς δεν εγκρίθηκε από τα θεσμοθετημένα όργανα της Ακαδημαϊκής κοινότητας των ΤΕΙ (Συνέλευση Τμήματος, Συμβούλιο ΤΕΙ Αθήνας) και να προχωρήσει στη διατήρηση του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Σε διαφορετική περίπτωση η διοίκηση του ΤΕΙ Αθήνας θα πρέπει να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις  στους φοιτητές και στους αποφοίτους του τμήματος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η πρόεδρος           Η Γεν . Γραμματέας

Καλαϊτζή Ευαγγελία      Προβατά Βασιλική

Επισκέπτες

Έχουμε 50 επισκέπτες συνδεδεμένους

Αίτηση Εγγραφής

Είσαι Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας ΤΕΙ;
Γίνε μέλος τώρα !

Αίτηση

ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ Social

ΠΑΣΥΒΝ Facebook ΠΑΣΥΒΝ Twitter ΠΑΣΥΒΝ YouTube