Πανελλήνιος Σύνδεσμος
Βρεφονηπιαγωγών Τ.Ε.Ι.
Μάρνη 10, 10443 Αθήνα
Τηλ: 210 82 39 503
Fax: 210 8239573
email: [email protected]

06/03/2013

Δελτίο Τύπου

  Θέμα: «Σχέδιο Αθηνά: Συρρικνώνεται ο θεσμός της Προσχολικής Αγωγής, καταργείται αιφνιδιαστικά το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής ΑΤΕΙ Αθήνας»

  Χθες το βράδυ 05/03/2013, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το τελικό σχέδιο «Αθηνά» με τις αλλαγές που προωθούνται στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας.

  Ενώ στο αρχικό σχέδιο το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής ΑΤΕΙ Αθήνας και τα Τμήματα Βρεφονηπιοκομίας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Ηπείρου, παρέμεναν ως έχουν, με έκπληξη και απορία διαπιστώσαμε, ότι στο τελικό σχέδιο το Υπουργείο Παιδείας αιφνιδιαστικά, χωρίς αιτιολογία και μη λαμβάνοντας υπόψιν τα κριτήρια που το ίδιο έθεσε, προβαίνει στην κατάργηση του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής ΑΤΕΙ Αθήνας.

Διερωτόμαστε:
Πώς προέκυψε η αλλαγή της τελευταίας στιγμής; Τι συμφέροντα εξυπηρετεί; Πώς το Υπουργείο ακυρώνει τα κριτήρια που το ίδιο έθεσε
; (προτίμηση υποψηφίων, βαθμός εισαγωγής, σύνδεση με την αγορά εργασίας)

  Καταγγέλλουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, η οποία χωρίς καμία αξιολόγηση προχωράει αυθαίρετα στην κατάργηση ενός από τα πιο ποιοτικά και ανθοφόρα Τμήματα των ΑΤΕΙ, με βαθμό εισαγωγής πάνω από 15 και με εξαιρετικά μεγάλη προτίμηση στην αγορά εργασίας !

  Σύμφωνα με το τελικό σχέδιο «Αθηνά», από φέτος στο μηχανογραφικό δεν θα συμπεριλαμβάνεται το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής, θα υπάρξει μεταβατικό καθεστώς για τους υπάρχοντες φοιτητές έως το τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018 και οι καθηγητές της σχολής θα ενσωματωθούν στην ΑΣΠΑΙΤΕ.

  Οι καθηγητές του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής ΑΤΕΙ Αθήνας και οι φοιτητές σε έκτακτες γενικές συνελεύσεις, εξέφρασαν την κάθετη αντίθεσή τους στην κατάργηση του Τμήματος, ενώ ταυτόχρονα προέβησαν σε αναστολή της λειτουργίας του.

  Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών TEI, που εκπροσωπεί τους επαγγελματίες παιδαγωγούς της χώρα μας, δηλώνει κατηγορηματικά την αντίθεσή του στην επιχειρούμενη συρρίκνωση του θεσμού της Προσχολικής Αγωγής, στην επιχείρηση διάλυσης της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης και ειδικότερα στην επιχειρούμενη μείωση του αριθμού των Παιδαγωγών με ότι αυτό συνεπάγεται στην λειτουργία των Παιδικών Σταθμών.

  Καλούμε την ακαδημαϊκή κοινότητα, τα μέλη της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής και τις επιτροπές παιδείας των κομμάτων, να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την οριστική απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης, η οποία βάλει εναντίον του θεσμού της Προσχολικής Αγωγής και θα αποβεί τελικά σε βάρος των παιδιών που φιλοξενούνται στους Παιδικούς Σταθμούς της χώρα μας.

;

Επισκέπτες

Έχουμε 36 επισκέπτες συνδεδεμένους

Αίτηση Εγγραφής

Είσαι Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας ΤΕΙ;
Γίνε μέλος τώρα !

Αίτηση

ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ Social

ΠΑΣΥΒΝ Facebook ΠΑΣΥΒΝ Twitter ΠΑΣΥΒΝ YouTube