Σήμερα Τρίτη 04/09/2012 ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης επισκέφτηκε τα γραφεία του ΠΑΣΥΒΝ, προκειμένου να ενημερωθεί από το Προεδρείο του Συνδέσμου μας, για τα μεγάλα και φλέγοντα προβλήματα που ταλανίζουν τους εργαζόμενους, τα παιδιά και τους γονείς στον χώρο των Παιδικών Σταθμών.

  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί στην Βουλή την Πέμπτη 06/09/2012 μετά από σχετική επερώτηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

  Η Πρόεδρος του Συνδέσμου μας Λίτσα Καλαϊτζή εξέθεσε τους βασικούς άξονες των προτάσεων του ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ, σχετικά με την λειτουργία του θεσμού της Προσχολικής Αγωγής στην χώρα μας και ειδικότερα αναφέρθηκε στα εξής:

  • Στην αναγκαιότητα θεσμοθέτησης Ενιαίου Εθνικού Συστήματος Προσχολικής Αγωγής, Εκπαίδευσης και Φροντίδας.
  • Στην διασφάλιση του Δημόσιου, Δωρεάν και Παιδαγωγικού χαρακτήρα των Παιδικών Σταθμών.
  • Στην θωράκιση του ισχύοντος Θεσμικού Πλαισίου Λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών (Πρότυπος Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Υπουργείου Εσωτερικών)
  • Στην διασφάλιση της ποιότητας παροχών προς το παιδί και την οικογένεια με την αναγκαία και επαρκή χρηματοδότηση των Δήμων.
  • Στην άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που εργάζονται στους Παιδικούς Σταθμούς και αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
  • Στην άμεση απόσυρση της απεχθούς Νομοθετικής Διάταξης για την καθιέρωση του οχταώρου εργασίας που έχει οδηγήσει σε ψυχική και σωματική εξουθένωση τους Παιδαγωγούς.
  • Στην αναγκαιότητα αντιμετώπισης των Παιδικών Σταθμών με όρους παρεμφερείς με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

   Το Προεδρείο του Συνδέσμου μας είχε την δυνατότητα να παρουσιάσει στο Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη αναλυτικά την κατάσταση που επικρατεί στους Παιδικούς Σταθμούς σήμερα, υπεράριθμα παιδιά, μεγάλες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό,  παντελή έλλειψη σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και παιδαγωγικό υλικό καθώς επίσης περιέγραψε την απόγνωση χιλιάδων γονέων, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στον χώρο των Παιδικών Σταθμών μετά την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής που επιβάλει συρρίκνωση του Δημόσιου Φορέα, κλείσιμο Παιδικών Σταθμών, συνενώσεις, κατάργηση οργανικών μονάδων και οργανικών θέσεων.

   Κατά την συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης εξέφρασε την πεποίθησή του για το Δημόσιο και Παιδαγωγικό χαρακτήρα των Παιδικών Σταθμών, επεσήμανε τον ανεκτίμητο ρόλο των Παιδαγωγών στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών και την κοινωνία και τόνισε την αναγκαιότητα επαρκούς χρηματοδότησης των Παιδικών Σταθμών, οι οποίοι κατά την άποψή του αποτελούν τον κυματοθραύστη για την διασφάλιση της ψυχικής υγείας και της ολόπλευρης ανάπτυξης των παιδιών. Τελος αναφέρθηκε στον Εκπαιδευτικό ρόλο των Παιδαγωγών, οι οποίοι δεν θα πρέπει να διαχωρίζονται από τις Νομοθετικές Ρυθμίσεις που ισχύουν για τους Εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης.

   Το Προεδρείο του Συνδέσμου μας, ευχαρίστησε τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψή του στα γραφεία του Συνδέσμου μας, τον συνεχάρη για την πρωτοβουλία της ανάδειξης των προβλημάτων των Παιδικών Σταθμών στην Βουλή, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για το εξάωρο εργασίας των Παιδαγωγών και τέλος του ζήτησε να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την κατάργηση της απεχθούς Νομοθετικής Διάταξης για το οχτάωρο εργασίας.

Το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                   Η Γεν. Γραμματέας

Ευαγγελία Καλαϊτζή               Βασιλική Προβατά

Επισκέπτες

Έχουμε 18 επισκέπτες συνδεδεμένους

Αίτηση Εγγραφής

Είσαι Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας ΤΕΙ;
Γίνε μέλος τώρα !

Αίτηση

ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ Social

ΠΑΣΥΒΝ Facebook ΠΑΣΥΒΝ Twitter ΠΑΣΥΒΝ YouTube