Αγαπητά μέλη και φίλοι του Συνδέσμου μας,

Η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς βρίσκει το θεσμό της προσχολικής αγωγής σε μια εξαιρετικά κρίσιμη ιστορική καμπή.

Η οικονομική κρίση και οι κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις που συμβαίνουν σήμερα στη χώρα μας, έχουν δημιουργήσει αδιέξοδα, κοινωνική ασφυξία και οδηγούν όλο και περισσότερο τους πολίτες σε εξαθλίωση και καταρράκωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειάς τους.

Οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων  βλέπουν και ζουν καθημερινά την βίαιη ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων και της καθημερινότητάς τους.

Σε αυτό το πλαίσιο βάλλεται ιδιαίτερα και συστηματικά ο θεσμός της προσχολικής αγωγής, με στόχευση την συρρίκνωση, την αποδόμηση του δημόσιου και παιδαγωγικού χαρακτήρα, την  υποβάθμιση της ποιότητας παροχών και τη σωματική και ψυχική εξουθένωση του παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού που εργάζεται στους παιδικούς σταθμούς όλης της χώρας!.

Η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε σήμερα συνοψίζεται στα εξής σημεία :

  • Τροποποιήσεις Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας και  Κανονισμών Λειτουργίας προς την  κατεύθυνση της συγχώνευσης με άλλες δομές, της κατάργησης και συρρίκνωσης  οργανικών μονάδων και θέσεων εργασίας, που μετατρέπουν  τους Παιδικούς Σταθμούς σε χώρους φύλαξης υποβαθμίζουν την ποιότητα παροχών και τον Επιστημονικό ρόλο των Παιδαγωγών.
  • Βίαιη ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων των μάχιμων παιδαγωγών, που απορρέουν από τον παιδαγωγικό – επιστημονικό τους ρόλο (όπως το εξάωρο εργασίας) και συρρίκνωση του εισοδήματός τους.
  • Έλλειψη κρατικών επιχορηγήσεων για την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας και του Δημόσιου Χαρακτήρα του θεσμού της Προσχολικής Αγωγής
  • Πρωτοφανείς ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό
  • Υπεράριθμα παιδιά στις τάξεις
  • Απόγνωση χιλιάδων συμβασιούχων που διεκδικούν το αυτονόητο – μια θέση εργασίας
  • Κλείσιμο παιδικών σταθμών που οδηγεί σε απελπισία χιλιάδες εργαζόμενους γονείς

Όλα τα παραπάνω σκιαγραφούν ένα ζοφερό τοπίο που είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου και προοιωνίζουν την κατάργηση του Δημόσιου και Παιδαγωγικού  Χαρακτήρα των Παιδικών Σταθμών και προετοιμάζουν την εκχώρηση τους στον Ιδιωτικό Τομέα .

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Είναι γνωστό σε όλους μας ότι η έναρξη κάθε σχολικής χρόνιας αποτελούσε αφετηρία  νέων σχεδίων, παιδαγωγικών οραμάτων , προγραμματισμού με εργαλεία την αγάπη για το παιδί, τη γνώση, την επιστημονική κατάρτιση, το πάθος για την δουλειά μας,

Το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών στην έναρξη της δύσκολης  φετινής χρονιάς

Στέλνει αγωνιστικούς χαιρετισμούς και καλεί τους μάχιμους παιδαγωγούς όλης της χώρας, να σηκώσουν το κεφάλι ψηλά, και να μην επιτρέψουν σε συναισθήματα  πικρίας, θλίψης, και απογοήτευσης που δικαίως έχουν δημιουργηθεί, να  τους αποδυναμώσουν να τους περιθωριοποιήσουν και να  καθορίσουν την στάση τους!

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Συνδέσμου μας

Ας δούμε  τα παιδιά στα μάτια και ας κάνουμε  τη σιωπή μας φωνή και τη φωνή μας αγώνα και διεκδίκηση για Ενιαία Δημόσια και Ποιοτική Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση .

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΔΩ !

Καλή και Αγωνιστική χρονιά

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                                              Η Γεν.Γραμματέας

Ευαγγελία Καλαϊτζή                                                        Βασιλική  Προβατά

Επισκέπτες

Έχουμε 21 επισκέπτες συνδεδεμένους

Αίτηση Εγγραφής

Είσαι Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας ΤΕΙ;
Γίνε μέλος τώρα !

Αίτηση

ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ Social

ΠΑΣΥΒΝ Facebook ΠΑΣΥΒΝ Twitter ΠΑΣΥΒΝ YouTube